KOTIINTOIMITUS 0 €

Beely

Pieni perheauto – lapset ja tavarat helposti kyytiin

Katso pienet perheautot

Haussa pieni perheauto? Lue, mitä kannattaa ottaa huomioon.

Pientä perheautoa etsitään usein pienemmän perheen ykkösautoksi tai suuremman perheen kakkosautoksi. Pienellä perheautolla ajoa tulee tyypillisesti vähemmän kuin esimerkiksi perheen ykkösautolla, ja ajo on usein keskittynyttä kaupunkialueelle.

Pieni perheauto ei ole mikään tietty auto tai autotyyppi. Kuten auton valinnassa aina, kannattaa miettiä millaiseen tarpeeseen auto omassa perheessä tulee. Kysymyksiä, joita kannattaa pohtia ovat esimerkiksi, missä autolla ajetaan, kuinka paljon ajoa tulee ja millaista ajoa autolla pääosin ajetaan.

Pienen perheauton tarpeisiin vastaa usein esimerkiksi pieni SUV katumaasturi, farmariauto tai hatchback mallinen eli viistoperäinen auto.

Pieni perheauto – lapset ja tavarat helposti kyytiin

Pieni perheauto on usein perheen kakkosauto tai se sopii perheelle, jossa ajoa ei tule kovin paljon tai ajo on pääosin lyhyttä kaupunkiajoa. Jos ajoa tulee enemmän tai tilantarve on suurempi, kannattaa tutustua myös Beelyn isompiin perheautoihin.

Myös pienemmässä perheautossa tilan tarve on kuitenkin yleensä merkittävä kriteeri. Tavaratilassa on oltava riittävästi tilaa kauppakasseille tai harrastusvälineille, jotta arki toimii sujuvasti ja auto tuo siihen helpotusta. Pienessä perheautossa on tärkeää, että lapset mahtuvat helposti kyytiin. Lasten turvaistuimille on oltava tarpeeksi tilaa ja isofix-kiinnitysten määrään kannattaa kiinnittää huomiota.

Kolmen lastenistuimen sijoittaminen takapenkille on usein hankalaa. Jos sellainen on tarpeen, kannattaa kiinnittää huomiota takapenkin ikkunapaikkojen sisempien isofix-kiinnikkeiden keskipisteiden välisen mittaan. Jos mitta on 60 cm tai yli takapenkille mahtuu todennäköisesti kolme turvaistuinta.

Tutustu myös tarvittaessa myös Isot perheautot -kategoriaamme, josta löytyy enemmän autoja, joihin kolme istuinta on mahdollista sovittaa ongelmitta.

On myös tärkeää, että lasten turvavyöt mahtuu kiinnittämään mukavasti. Tässä helpottaa usein kummasti, jos tätä tehdessä autoon mahtuu astumaan itse sisään. Kannattaa myös varmistaa, että ovet avautuvat helposti ja että myös lapset yltävät tarvittaessa avaamaan ne itse. Näin lasten pakkaaminen autoon helpottuu. Lisäksi lapset pääsevät harjoittelemaan autoon ja sieltä pois kiipeämistä myös itse.

Pieni perheauto vie taloudellisesti ja turvallisesti perille

Etenkin jos pientä perheautoa etsitään kakkosautoksi, sen hinta ja kokonaiskustannukset nousevat usein tärkeään rooliin. Tämä johtuu siitä, että autolla tulee usein suhteessa vähemmän ajoa. Tämän vuoksi hankintavaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota auton käyttökustannuksiin.

Auton turvallisuudesta ei silti kannata tinkiä, sillä usein juuri kakkosautoa käytetään esimerkiksi lasten kuljettamiseen päiväkotiin. Turvallisuus on siis pienen perheauton valinnassa tärkeä kriteeri, jota kannattaa miettiä monesta näkökulmasta.

Autoa valitessa voi oman tarpeen mukaan kiinnittää huomiota esimerkiksi siihen, löytyykö ajoneuvosta ajamiseen helppoutta tuovia toimintoja. Tällaisia voivat olla esimerkiksi erilaiset tekniset ratkaisut kuten automaattinen hätäjarrutustoiminto, kaistavahti tai kuolleen kulman varoitusjärjestelmä.

Automaattivaihteisto saattaa tuoda ajamiseen mukavuutta etenkin, jos autoa käytetään pääosin kaupunkiajossa. Lisäksi kaupungissa on tärkeää, että auton saa sujautettua helposti parkkiruutuun myös ahtaammissa olosuhteissa. Kolariturvallisuus on tietysti myös yksi auton turvallisuuden osa-alue. Törmäystestejä pääsee vertailemaan esimerkiksi Euro NCAP:n sivuilta.

Turvallisuuden kannalta on tietysti tärkeää huolehtia myös auton kunnosta. Beelyn kuukausimaksullisen autoilijan sopimukseen kuuluvat aina auton huollot ja korjaukset – näin ne tulee aina tehtyä ajallaan ja viivyttelemättä ja auto on hyvässä kunnossa. Myös sopimukseen kuuluva liikkumisturva eli tiepalvelu tuo lisää turvallisuutta autoiluun!

Usein kysyttyä pienistä perheautoista

Aluksi tärkeintä on selvittää omat tarpeet ja toiveet autolle. Millaisissa olosuhteissa arjessa pääosin ajetaan? Onko se kaupunkiajoa vai onko ajo enemmän maantieajoa? Millaisia tarpeita esimerkiksi harrastukset asettaa?

Tärkeitä asioita harkitessasi pientä perheautoa ovatkin auton tilat, turvallisuus, luotettavuus, ajomukavuus ja tietysti se, kuinka taloudellinen auto on.

Myös ympäristönäkökulmat ovat tärkeitä, ja meillä löytyy laaja valikoima super ekologisia autoja.

Perheesi on elämäsi tärkein arvokuljetus, ja siksi turvallisuus ja luotettavuus ovat auton tärkeimpiä ominaisuuksia. Beelyn valikoimassa on vain ja ainoastaan huollettuja autoja merkeiltä, joilla on vankka jalansija laadussa, kestävyydessä ja turvallisuudessa.

Valikoimassamme olevat autot ovat myös sieltä uudemmasta päästä, jolloin turvallisuusominaisuudet ovat huippuunsa viritettyjä ja monet testit läpikäyneitä.

Voit myös käydä vertailemassa törmäystestien tuloksia Euro NCAP:n sivuilta.

Pienet perheautot ovat usein perheen kakkosauto, jolloin sillä tulee käyttöä vähemmän ja ajaminen keskittyy pääosin kaupunkiajoon ja taajamiin.

Sinun kannattaakin autoa hankkiessa pohtia käyttötarpeesi sekä se, millaisessa käytössä ajosi pääsääntöisesti tapahtuu.

Kaupunkiajossa hyvä vaihtoehto onkin hybridiauto tai plug-in hybridi, jolloin osa ajosta tapahtuu taloudellisesti sähkömoottorin avustuksella.

Tutustu tarkemmin Beelyn sähköautojen ja hybridiautojen tarjontaan.

Kun tiedät jo mitä haluat tai kiikarissa on tietty auto, löydät hakemasi auton käyttämällä tarkkaa autohakua.

Jos taas haluat tutustua laajasti tämän hetken tarjontaamme ja punnita eri vaihtoehtoja, selaa kaikkia pieniä kaupunkiautojamme. Tai jos tarve on sittenkin tilavalle perheautolle, voit käydä läpi Beelyn isojen perheautojen valikoiman.

Jos valinta on vaikea tai kaipaat asiantuntijan apua, auttaa asiakaspalvelumme sinua mielellään kaikissa kysymyksissäsi.

Perhe-elämässä tulee eteen jatkuvasti arkea muuttavia asioita, ja siksi auton luotettavuus on yksi tärkeimmistä asioista. Myös talouden ennakoitavuus on asia, jota moni arvostaa.

Meiltä saat käyttöösi huolletun laatumerkin auton, jonka kanssa ei tarvitse miettiä esimerkiksi huoltojen ja katsastusten hintalappua.

Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia käsirahasta tai eri suuruisista lyhennyseristä: Beelyllä maksat aina samaa, kiinteää kuukausierää. Me Beelyllä ymmärrämme myös, että elämäntilanteet ja sen myötä myös tarpeet autolle muuttuvat. Siksi sinulla onkin vapaus myös muuttaa mieltäsi tai saada mielenrauhaa muutosten varalle kattavien lisäpalveluidemme avulla.

Jäikö joku sanomatta? Voit aina lukea lisää usein kysytyistä kysymyksistä ja vastauksista kuukausimaksullisesta autoilusta.