KOTIINTOIMITUS 0 €

Beely

Super ekologinen

Katso ekologiset autot

Haussa superekologinen auto vähäpäästöiseen autoiluun?

Ilmastonmuutos ja kasvihuonekaasupäästöjen kasvu huolestuttaa meistä monia. Liikenne on yksi merkittävä päästöjen lähde, joten yhä useampi etsii myös autoiluun mahdollisimman vähäpäästöistä ratkaisua ja mahdollisimman ekologista autoa.

Aina ei kuitenkaan ole aivan helppo tietää, millainen auto omaan tarpeeseen on kaikkein ekologisin vaihtoehto. Voiko esimerkiksi autonvalmistajien mainoslauseisiin luottaa? Tällä Beely haulla löydät varmasti superekologisia ja vähäpäästöisiä autoja erilaisiin tarpeisiin!

Ekologisuudelle on monenlaisia mittareita, joista yleisemmin käytetään ehkä polttoaineen kulutusta ja hiilidioksidipäästöjä. Näihin perustuu myös nykyinen autoverotus. Auton ekologisuuden arvioiminen ei kuitenkaan ole aivan näin yksinkertaista, vaan oman auton ekologisuus riippuu myös esimerkiksi auton käyttötarkoituksesta.

Millainen on ekologinen auto?

Täyssähköautoja ja ladattavia hybridejä pidetään yleensä lähtökohtaisesti ekologisina ja ympäristölle hyvinä vaihtoehtoina. Näin usein kieltämättä onkin, mutta etenkin hybridien kohdalla asiassa voi olla suurtakin vaihtelua.

Ison hybridin kulutusluvut voivat helposti olla petollisia, sillä valtava lataushybridi ei jaksa kulkea sähköllä kovinkaan pitkiä matkoja. Tällöin esimerkiksi uudehko diesel onkin nopeasti ympäristöystävällisempi vaihtoehto.

Toisaalta pienikään hybridi ei yleensä ole omiaan kulkemaan sähköllä pitkiä matkoja, vaan niiden ekologinen ylivertaisuus korostuu lyhyemmässä ajossa. Jos autolla ajetaan pitkiä matkoja, kannattaa harkita esimerkiksi pienimoottorista diesel autoa tai vaikka täyssähköautoa. Lisäksi jos esimerkiksi vetokoukulle on tarvetta, niin sähkö- ja hybridiautojen kohdalla kannattaa tarkistaa, että sen asentaminen on mahdollista

Ekologisessa autoilla kannattaakin auton lisäksi kiinnittää huomiota myös omaan ajotapaan ja kokonaiskilometrien vähentämiseen. Esimerkiksi rauhallinen ajotyyli ja ruuhka-aikojen välttäminen auttavat vähentämään päästöjä.

Beely kuukausimaksullinen autoilu on oiva mahdollisuus kokeilla itselle uutta käyttövoimaa esimerkiksi täyssähköautoa tai lataushybridiä

Oletko pohtinut miten hybridi, lataushybridi tai täyssähköauto sopisi juuri sinun tarpeisiisi? Millainen on täyssähköauton jälleenmyyntiarvo? Paljonko täyssähköauton lataaminen maksaa tai kuinka kauan se vie aikaa? Riittääkö täyssähköauton kantama tarpeisiisi? Missä sinun ylipäänsä on mahdollista ladata sähköautosi?

Uuteen käyttövoimaan vaihtaminen voi herättää epävarmuutta ja erilaisia kysymyksiä, mikä nostaa kynnystä vaihtaa pois tutusta vaihtoehdosta. Beely kuukausimaksullinen autoilu onkin turvallinen tapa lähteä kokeilemaan itselle uutta käyttövoimaa, sillä Beely tarjoaa muun muassa mahdollisuuden vaihtaa autoa, jos omat autoilun tarpeet matkanvarrella muuttuvat.

Usein kysyttyä ekologisista autoista

  1. Mihin käyttöön autoa tarvitset? Pääosin pitkät ajomatkat tai lyhyet kaupunkiajot vaativat autolta erilaisia ominaisuuksia.
  2. Auton akun kesto: Akun kestoon ja rangeen kannattaa kiinnittää huomiota niin hybridiauton kohdalla kuin tietysti myös sähköautossakin.
  3. Polttoaineen kulutus: Hybridiauton kohdalla kannattaa kiinnittää huomiota polttoaineen kulutukseen. Tämä auttaa sinua säästämään rahaa ja vähentämään ympäristövaikutuksia.
  4. Auton ominaisuudet: Turvallisuus, ajomukavuus ja luotettavuus ovat myös ekologisissa autoissa tärkeitä ominaisuuksia.
  5. Valitse oikea auto: Beelyn kuukausimaksullinen autoilu on turvallinen ja hyvä tapa siirtyä uusiin käyttövoimiin. Jos valinta ei tunnukaan omalta, voit aina vaihtaa autosi sinulle sopivampaan vaihtoehtoon.

Ekologiset autot on suunniteltu vähentämään ympäristölle aiheutuvia haittoja. Ne ovat myös usein taloudellisia autoja, sillä niiden verotus on kevyempää ja käyttövoimakustannukset halvempia kuin perinteisellä polttomoottoriautolla.

Ekologisiin autoihin luetaankin autot, joiden käyttövoima on osittain tai kokonaan joku muu energianlähde kuin fossiilinen polttoaine. Tällaisia autoja ovat esimerkiksi hybridiautot, sähköautot ja kaasuautot.

Ekologiset autot käyttävätkin tavallista autoa vähemmän polttoainetta ja sitä kautta myös niiden päästöt ovat pienempiä.

Kaasuauto käyttää polttoaineenaan joko biohajoavista aineista tuotettua kaasua tai maakaasua. Kaasuauton hiilidioksidipäästöt ovat 25 % pienemmät kuin vastaavan bensa-auton päästöt. Tutustu Beelyn kaasuautojen valikoimaan!

Ympäristöystävällisempien autojen taloudelliset edut voivat olla huomattavat. Esimerkiksi hybridiautojen polttoainekulut ovat yleensä pienemmät kuin perinteisten autojen tankkauskustannukset.

Sähköautojen lataaminen voi olla myös halvempaa kuin bensiinin tai dieselin ostaminen. Sähköautojen latauspisteitä on Suomessa hyvin tiheästi, joten sähköautolla todellakin pääsee nykyään kätevästi aina Lappiin saakka.

Taloudellisuus näkyy myös muissa kustannuksissa. Sähköauton verotus on kevyempää, sillä ajoneuvovero perustuu hiilidioksidipäästöihin joita sähköautosta ei tule.

Tarve kulkea ja kuljettaa ei katoa mihinkään, mutta voi valita miten sen tekee. Ekologisten autojen suurin etu ympäristölle on niiden pienemmät päästöt.

Sähköautot ja hybridiautot käyttävät vähemmän polttoainetta, joka puolestaan vähentää pakokaasuja ja sitä kautta kasvihuonepäästöjä.

Omaan hiilijalanjälkeen on myös mahdollista vaikuttaa ostamalla ekologisella tavalla tuotettua sähköä kuten tuulivoimaa tai aurinkoenergiaa.

Toisaalta ekoteko voi olla myös se, että valitsee tarpeeseensa nähden sopivan pienen auton. Tutustu myös pieniin kaupunkiautoihimme ja pieniin perheautoihimme.

Siirtyminen sähköautoon tai hybridiautoon voi olla vaikeaa. Sähköauton hankintahinta voi olla yllättävän korkea ja kun päivittäisessä ajossa litrahinta vaihtuu kilowattitunteihin (kWh) ja latausaikoihin, voi autoilijasta tuntua että muuttujia on jo liikaa eikä arki sähköauton ratissa olekaan se oma juttu.

Beelyn kuukausimaksullinen auto tarjoaa turvallisen mahdollisuuden kokeilla, miten uudella käyttövoimalla varustettu auto sopii omaan käyttöön. Lue lisää siitä, miten hankit Beelyn ekologisen auton itsellesi.