KOTIINTOIMITUS 0 €

Beely

Oma auto vai leasing, kumpi tulee edullisemmaksi?

Oma auto vai leasing, kumpi tulee edullisemmaksi?

Oman auton ostaminen vs. yksityisleasing – vertaamme kustannuksia, jotta voit tehdä fiksumman valinnan.

”Auto ei ole investointi” -toteaman varmasti meistä jokainen on kuullut uuden auton ostamisesta. Autoliikkeestä ulos ajaessa voi siitä huolimatta tuntea pienen tai suuremmankin pistoksen – auton arvosta suli sillä sekunnilla jopa tuhansia euroja. Vaihtoehtoja vertailemalla voi tehdä itselleen fiksummankin valinnan.

Mitä tulee ottaa huomioon autoilun kustannuksista?

Paitsi että auton ostajalta vaaditaan kahisevaa jo pelkästään käsirahan maksuun, on auton hinta kuitattava sen luovuttamisen hetkellä joko kokonaan käteisellä tai lainarahalla. Lainan myötä autoilun kustannuksiin lisätään korot ja niiden kulut, useimmiten 5–10 % välillä.

Auton astuessa uuden onnellisen omistajan haltuun, alkaa auton arvo tippua armottomasti. Ensimmäisenä vuonna arvon alenema voi olla jopa 15 % jatkuen noin 10 % vuotuista laskutahtia useamman vuoden ajan.

Polttoainekulujen lisäksi jatkuviin autoilun kuluihin tulee laskea ajoneuvovero ja vakuutukset. Autosta on pidettävä hyvä huoli, niin turvallisuuden kuin arvon säilyttämisenkin näkökulmasta. Säännölliset huollot, pesut, katsastukset sekä renkaiden uusiminen, vaihto ja säilytys kuuluvat auton omistajan vuosikalenteriin.

Yllätyksiä sattuu. Auton rikkoutumiseen ja korjauskuluihin kannattaa varautua pitämällä yllä hyvää talouden puskuria. Huono arpaonni voi pahimmillaan maksaa vuodessa jopa tuhansia euroja.

VERTAA KUSTANNUKSIA vertaa kustannuksia.png

Mielenrauhasta tunnistaa Beely-autoilijan

Hengästyttikö edellinen listaus autoilun kustannuksista? Erilaisten kulujen ja erien viidakossa on helppo kaivata autoiluun selkeyttä ja ennustettavuutta. Onneksi autoilu onnistuu myös kiinteällä kuukausimaksulla, kuin automaailman oma Netflix.

Valitset mieleisesi auton, arvioit vuotuiset kilometrit ja auto on pian pihassasi ilman että olet sitonut autoiluun pääomaasi lainkaan. Sen voit säästää sinulle tärkeämpiin kohteisiin.

Kiinteään kuukausimaksuun sisältyy normaalin käytön aiheuttama arvonalenema, huollot, korjaukset, katsastukset ja kuluvien osien vaihdot. Vältyt yllätyksiltä, sillä vaikka auton moottori sattuisi hajoamaan, Beely huolehtii vahingoista.

Tiedät tasan tarkkaan autoilusi kustannukset valitsemasi minimisitoutumisen ajalle, vähintään 6, 12 tai 24 kuukaudesta aina 4 vuoteen saakka. Sopimuskauden päätyttyä voit vaihtaa toiseen Beelyyn tai luopua Beelystä kokonaan. Halutessasi voit lunastaa Beelyn milloin vain itsellesi auton sen hetkisellä jäännösarvolla.

Mihin Beelyn edullisuus perustuu?

Beelyt eivät ole pakasta vedettyjä autoja, vaan yleensä vähintään yksivuotiaita alle 100 000 km ajettuja. Lisäksi olemme tarkkoja huoltohistoriasta ja kelpuutamme Beelyiksi autot vain hyvin arvonsa säilyttäviltä automerkeiltä. Siksi niiden kuukausimaksu ja sopimuskauden vähimmäispituus 6kk on saatu painettua alas.

Haluaisitko siirtyä huolettomaan ja fiksuun tapaan autoilla? Tutustu nyt valikoimaamme ja valitse oma Beely-autosi jo tänään.

Tutustu valikoimaan