KOTIINTOIMITUS 0 €

Beely

Mitä kannattaa huomioida, kun etsii isoa perheautoa?

Perheen koon kasvaessa yleensä myös auton valintaan vaikuttavat kriteerit muuttuvat. Kun valitaan perheelle ykkösautoa, tärkeitä kriteereitä ovat yleensä toimivat ja reilut tilat niin tavaroille kun matkustajillekin, sopiva kulutus ja tietysti turvallisuus.

Lasten myötä autossa kuljettavan tavaran määrä usein väistämättä kasvaa. Kun autossa kulkevat kauppakassit, pienemmän lapsen rattaat ja isomman lätkäkassit tai kun lähdetään hiihtolomalle laskettelutavaroiden ja suksien kanssa, on tärkeää, että tavarat mahtuvat helposti kyytiin. Ja tietysti ilman että matkustusmukavuus kärsii. Näissä Beelyn isoissa perheautoissa tavaratila on yli 500 litrainen, joten tilaa todellakin riittää!

Iso perheauto, tai perheauto ylipäänsä, ei ole mikään tietty auto tai edes autotyyppi. Isoksi perheautoksi voidaan mieltää niin farmariautot, katumaasturit kuin tila-autotkin. Siksi parhaiten sopiva auto kannattaa valita oman perheen tarpeista ja auton käyttötavoista käsin. Millaista elämää oma perhe elää ja millaista ajoa autolla omassa arjessa ajetaan?

Ison perheauton matkustusmukavuus on tärkeää

Yksi tärkeä kriteeri isolle perheautolle on mukavuus. Jos autolla on tarkoitus vähintään toisinaan ajaa myös pidempiä matkoja, on tärkeää, että sekä kuljettaja että kaikki matkustajat voivat taittaa matkaa miellyttävästi.

Mukavuutta silmällä pitäen kannattaa isoa perheautoa valitessa kiinnittää huomiota muun muassa kuljettajan penkin säätömahdollisuuksiin, matkustamon leveyteen ja tietysti istuinten sopivaan muotoiluun.

Yksi mukavuustekijä on myös se, että autoon ja sieltä pois nouseminen on vaivatonta ja turvallista. Jos lapsia täytyy kiinnittää takapenkille turvaistuimeen, on oleellista, että vanhemmalla on riittävästi tilaa toimia ja kiinnittää vyöt.

Turvallisesti kaikilla matkoilla

Myös auton turvallisuus on yleensä lapsiperheille tärkeää perheen ykkösautoa valitessa. Erilaiset tekniset ratkaisut kuten automaattinen hätäjarrutustoiminto, kaistavahti ja kuolleen kulman varoitusjärjestelmä ovat usein hyödyllisiä ja lisäävät turvallisuutta.

Yksi kiistatta tärkeä turvallisuustekijä on tietysti myös kolariturvallisuus. Monet turvajärjestelmät auttavat ehkäisemään onnettomuuksia, mutta kannattaa kiinnittää huomiota myös kolarissa suojaaviin turvajärjestelmiin kuten airbageihin, turvaverhoihin ja ylipäänsä siihen, miten auto on menestynyt törmäystesteissä. Testien tuloksia löytää helposti esimerkiksi testejä tekevän Euro NCAP:n sivuilla.

Beelyn kuukausimaksullisen autoilijan sopimukseen kuuluvat aina auton huollot ja korjaukset. Näin auton huollot tulee aina tehty ajallaan ja korjaukset hoidettua viivyttelemättä, mikä tietysti lisää myös turvallisuutta. Myös sopimukseen kuuluva liikkumisturva eli tiepalvelu tuo lisää turvallisuutta autoiluun!

Laadukkaat farmarit ja monipuoliset SUV:t toimivat hyvin isoina perheautoina

Tunnettujen merkkien laadukkaat farmariautot ovat usein suosittuja perheautoja, koska niissä on runsaasti tilaa niin matkustajille kuin matkatavaroillekin. Farmari-autoksi kutsutaan korimallia, jossa auton katto jatkuu auton perään saakka, ja antaa siten tavaratilalle korkeutta ja lisätilaa.

Monelle lapsiperheelle on tärkeää myös auton monipuolisuus ja muunneltavuus. Tämän vuoksi SUV:t eli katumaasturit ovat kasvattaneet suosiotaan isoina perheautoina. Myös SUV:ssa sekä tavaratila että matkustamo ovat yleensä reiluja.

SUV:n plussana farmariautoon verrattuna pidetään usein korkeutta, sillä se helpottaa niin lasten kuin tavaroiden pakkaamista autoon. Lisäksi SUV:ssa istutaan hiukan korkeammalla, minkä ansiosta moni kokee näkyvyyden paremmaksi.

Kun perheen koko kasvaa saattaa tila-auto tulla tarpeeseen

Jos auton takapenkillä täytyy mahtua kolme turvaistuinta, täytyy kiinnittää huomiota myös siihen, että kaikki istuimet saa turvallisesti kiinnitettyä. Lisäksi kannattaa varmistaa, että aikuinen mahtuu vielä istumaan etuistuimelle, jos taakse on kiinnitetty esimerkiksi jalustallinen turvaistuin.

Neljännen lapsen kohdalla katse kannattaa kääntää jo 7 paikkaiseen autoon eli tila-autoon. Näin ainakin, jos koko perhe haluaa liikkua samalla autolla. Yleensä 7 paikkaisen auton hyviin puoliin lasketaan takapenkin tilava keskipaikka. Lisäksi myös keskipaikalta löytyy usein isofix-kiinnikkeet, mikä helpottaa turvaistuimen turvallista kiinnittämistä.

Tila-autossa tietysti myös tavaratilaa on reilusti ja monilla merkeillä takaovina on liukuovet – niiden ansiosta takapenkille on helppo kiivetä, eikä parkkipaikalla tarvitse pelätä lasten tempovan auton ovia viereisen parkkiruudun asukkaan kylkeen.

Usein kysyttyä isoista perheautoista

  1. Määritä tarpeesi ja toiveesi tarkasti. Mitä ominaisuuksia autolta tarvitset. Onko se tilava tavaratila, 7-paikkainen auto vai nelivetoinen auto?
  2. Tee vertailua. Vertaile eri automerkkejä ja -malleja. Siten saat hyvän käsityksen siitä, millainen autotarjonta on ja miten se vastaa ensimmäiseen kohtaan, eli tarpeisiisi ja toiveisiisi.
  3. Käy koeajolla. Vain kokeilemalla tietää, millainen auto todellisuudessa on. Onko tavaratila sopivan korkealla, näkeekö kuljettajan paikalta riittävän hyvin ja voiko takapenkin turvaistuinta käsitellä nopeasti ja näppärästi?
  4. Laske autoiluun varattava budjetti. Kuukausimaksullisella autolla voit hyvin pitkälle ennustaa kuukausikuluja etukäteen ja tämä mahdollistaa talouden joustavamman suunnittelun.

Meillä Beelyllä on runsaasti vaihtoehtoja erilaisiin tilan tarpeisiin ja olemme ottaneet huomioon myös sen, että tilantarve voi muuttua ja auton on muututtava sen mukaan.

Voit tutustua Beelyn valikoimaan monella eri tavalla: Voit tehdä täsmällisiä hakuja käyttämällä tarkkaa autohakua.

Jos tilan tarpeen lisäksi ajat paljon haastavissa olosuhteissa, tai sinulla on tarvetta vetää raskaita kuormia, voit tutustua nelivetoisten autojen valikoimaan.

Jos haluat apua tai sinulla on kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa sinua kaikissa auton hankinnan vaiheissa!

Isoja perheautoja voi vertailla monella eri tavalla: Hinta, polttoainetaloudellisuus, tilavuus, turvallisuusominaisuudet ja ajettavuus ovat yleisimpiä vertailukohtia.

Toiset arvostavat suurta tavaratilaa, toisille tärkeää on nelivetoinen perheauto suurella maavaralla, jolla pääsee huonompikuntoisellakin mökkitiellä etenemään. Monelle ympäristöasiat ovat tärkeitä, ja silloin matalat päästöt ja hybridiauto ovat hyvä valinta.

Tärkeintä on löytää perheen tarpeisiin sopiva auto. Tätä tarvetta kirkastaa parhaiten se, että toiveet ja tarpeet autolle ovat mahdollisimman selvät.

Jos haluat tutustua laajemmin tämän hetken tarjontaamme, selaa kaikkia isoja perheautojamme.

Kun perhe on autossa, on kyseessä maanteiden tärkein arvokuljetus ja auton turvallisuusominaisuudet ovat silloin ensiluokkaisen tärkeitä.

Tärkein turvallisuusominaisuus istuu penkin ja ratin välissä, mutta aina ei oma ennakoiva ajaminen, turvavälit ja oikea ajonopeus riitä, ja silloin myös autolla on väliä.

Auton tärkeitä turvallisuusominaisuuksia ovat turvavöiden lisäksi esimerkiksi ennakoiva vakionopeudensäädin, automaattinen hätäjarrutus, kaistavahti, peruutuskamera ja ajonvakausjärjestelmä.